Bureti cu smantana
PrinteazaBureti cu smantana din: bureti, unt, ou, smantana verdeata, sare, piper.
- 600 g de bureti proaspeti
- 100 g de unt
- 1 ou
- 250 ml. de smantana
- verdeata
- sare
- pipe
Mod de preparare:
Buretii se curata si se spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet sau zeama de lamiie (o lingurita). Buretii care sint mai mari se taie in felii potrivite, ceilalti se lasa intregi.
Se pune untul intr-un vas pe plita fierbinte si cind s-a topit se adauga buretii.
Se potriveste focul, se acopera vasul si se lasa sa fiarba pina cind toata apa s-a evaporat.
Se pune apoi verdeata si se potriveste de sare si de piper.
Se ia vasul la o parte, se pune smantana combinata cu o lingurita de faina, apoi se aduce preparatul la masa, si se decoreaza cu mult patrunjel verde.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- bureti cu smantana
Daaa , cu oul ce faci???? Siii ,smantana amestecata cu faina doar o pui deasupra fara sa-i dai un clocot ??? Restaurant de lux te faci de rusine cu reteta asta!
buretii se taie in bucati, se pun intr-o tigaie si se inabuse cu unt, amestecandu-se mereu;
cand sunt gata, se adauga smantana amestecata cu faina si se lasa la foc mic pana mancarea incepe sa fiarba, presarandu-se sarea si piperul;
la sfarsit, se adauga mararul tocat marunt.