Bulz
PrinteazaBulz
- 1 litru apă
- 500 g mălai
- 500 g brânză de burduf
- 50 g unt
- 500 ml lapte bătut
Mod de preparare:
Nu mă-ndoi de la regulă, deci tot cu brânză de burduf grasă, sărată şi usturoasă vă zic să umpleţi bucăţile de mămăligă întinse un pic pe o scândură şi unse cu unt.
O să iasă nişte găluşte, care n-o să aibă mai mult de o jumătate de chil, cu tot cu cele 150 g de brânză per bucată
Să n-aibă cepuri albe de brânză, ci mămăliga să fie bine rotunjită, ca un pântec galben peste miezul ce-i bun încins şi apărat .
Acum se dă iute la jar, dar nu în măduva roşie la care se frige o carne,ci în spuză, spre sfârşit, când focul s-a ascuns şi bulzul se va coace mai mult îngropat în cenuşa caldă
E bun şi e gata când a prins coajă peste tot şi s-a rumenit.
Pofta buna!
Nu am mai mancat bulz facut asa. Sa inteleg ca nu am mancat pana acum? :))