Bulz

Printeaza

Bulz

Ingrediente:Bulz

  • 1 litru apă
  • 500 g mălai
  • 500 g brânză de burduf
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte bătut

 

Mod de preparare:

Nu mă-ndoi de la regulă, deci tot cu brânză de burduf grasă, sărată şi usturoasă vă zic să umpleţi bucăţile de mămăligă întinse un pic pe o scândură şi unse cu unt.

O să iasă nişte găluşte, care n-o să aibă mai mult de o jumătate de chil, cu tot cu cele 150 g de brânză per bucată

Să n-aibă cepuri albe de brânză, ci mămăliga să fie bine rotunjită, ca un pântec galben peste miezul ce-i bun încins şi apărat .

Acum se dă iute la jar, dar nu în măduva roşie la care se frige o carne,ci în spuză, spre sfârşit, când focul s-a ascuns şi bulzul se va coace mai mult îngropat în cenuşa caldă

E bun şi e gata când a prins coajă peste tot şi s-a rumenit.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am mai mancat bulz facut asa. Sa inteleg ca nu am mancat pana acum? :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.