Bulz romanesc

Printeaza

Bulz romanesc din: malai, apa, sare, branza de burduf sau cas, unt, ceapa rosie, patrunjel.

Ingrediente:Bulz_romanesc

  • 300 g mălai
  • apă
  • sare

Pentru umplutură:

  • 250 g brănză de burduf sau cas framăntat

Pentru copt:

  • 100 g unt

Pentru decor:

  • ceapă rosie
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Pentru mămăligă, se pune apa la fiert cu un praf de sare si un pumn de mălai. Când începe să clocotească, se adaugă şi restul mălaiului, in ploaie, şi se amestecă cu sucitorul.

Se lasă pe foc aproximativ 20 de minute să fiarbă bine si apoi se răstoarnă într-o tavă. Se lasă să se răcorească un pic.

Se ia din mămăligă o cantitate de mărimea unei portocale, se întinde în palmă, se asază o nucă de brânză, se modelează ca la găluste si se asază într-o tavă de cuptor. Se repartizează unt deasupra si se lasă 10 minute la cuptor să se rumenească.

Se serveşte cu ceapă roşie şi pătrunjel.

Bulz romanesc

Bulz_romanesc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.