Bulion delicios de carne

Printeaza

O reteta simpla de bulion delicios de carne din: oase de pulpa de miel, ceapa, morcovi, telina, usturoi, praz, ciuperci, rosii, patrunjel verde, vin rosu si piper negru boabe.

Ingrediente:Bulion delicios de carne

  • 4 oase de pulpă de miel, tăiate
  • 500 g ceapă
  • 250 g morcovi, tocaţi
  • 450 g ţelină, tocată
  • 1 căpăţână de usturoi, nedescojită, tăiată pe jumătate
  • 200 g praz, tocat
  • 75 g ciuperci, tăiate în jumătăţi
  • 250 g roşii, tăiate în jumătăţi
  • 3 fire de pătrunjel verde
  • 1 crenguţe de cimbru proaspăt
  • 750 ml vin roşu sec
  • 2 boabe de piper negru

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la maxim. Se pun oasele într-o tavă mare şi se coc 10 minute sau până când se colorea­ză şi s-a topit grăsimea de pe ele. Intre timp, se curăţă ceapa de rădăcini şi foile de deasupra, lăsând câteva pentru culoare, apoi se toacă ceapa şi se pune deoparte. Se scurge grăsimea din tava în care s-au copt oasele.

Se adaugă morcovii, ţelină, usturoiul, prazul, ciupercile şi se pune din nou tava la cuptor unde se lasă 25 de minute sau până s-au rumenit legumele. Se amestecă ocazional încât să se rumenească pe toate feţele, dar cu atenţie să nu se ardă, pentru că bulionul va fi amar Se transferă oasele şi legumele într-o oală mare de inox, având grijă să se îndepărteze orice strop de grăsime.

Se adaugă roşiile, pătrunjelul, cimbrul, vinul şi 4,2 litri de apă rece. Se pune la fiert, spumând des pentru a se îndepărta spuma şi grăsimea formate la suprafaţă. De îndată ce lichidul fierbe, se reduce flacăra, se adaugă boabele de pipen se acoperă parţial şi se lasă să fiarbă încet timp de 3 ore, spumând ocazional.

Se strecoară bulionul şi se îndepăr­tează grăsimea la fel ca la bulionul de pui. Bulionul se poate folosi imediat, sau se poate lăsa să se răcească ori se poate congela până când este nevoie de el. Se poate păstra la fri­gider timp de 4 zile, dacă este fiert şi răcit zilnic sau la congelator până la 3 luni.

Se poate folosi vânat sau oase de porc, dar pentru o aromă bine definită, ar fi bine să alegeţi doar un tip de oase.

Bulion delicios de carne

Bulion delicios de carne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.