Bulgur cu peste si legume

Printeaza

O reteta de bulgur cu fileuri de peste, broccoli, morcovi, porumb baby, rosii, ardei gras, ulei de masline, ardei iute, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel, nuci si migdale.

Ingrediente:Bulgur cu peste si legume

  • 250 g bulgur
  • 4 fileuri peşte alb
  • 500 g broccoli
  • doi morcovi
  • 400 g porumb baby
  • două roşii
  • doi ardei graşi
  • un ardei iute
  • 250 ml vin alb demisec
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • nuci
  • migdale

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert doi litri cu apă, puţină sare si, când a început să clocotească, se introduc mor­covii şi broccoli tăiate în bucăţi mai mici. Se adaugă morcovii baby, se lasă să fiarbă zece minute, se, scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.

Intr-o tavă se pun fileurile de peşte, ardei graşi, roşiile feliate, sarea, piperul şi puţin ulei. Se toarnă o cană de apă şi vinul, se introduc în cuptor şi se lasă 25-30 de minute la foc mediu.

Legumele fierte se călesc în două linguri de ulei, se presară câteva rondele de ardei iute, boa­bele de porumb sare, piper şi se mai prăjesc cinci minute.

Când legumele sunt gata, se opăreşte bulgurul cu apă clo­cotită, se aşază pe platou şi se serveşte împreună cu legumele călite, peştele fierbinte şi pătrun­jelul tocat. In bulgur se mai pot adăuga nuci sau migdale tocate mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.