Bulgare cu smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de bulgare cu smantana din: conopida, smantana, cascaval, unt, masline, usturoi, marar verde, sare si piper.

Ingrediente:Bulgare cu smantana

  • 1 conopidă mare, albă şi deasa

pentru sosul de smântână:

  • 500 g smântână dulce de gătit
  • 150 g caşcaval ras
  • 40 g unt
  • 100 g măsline feliate
  • 2 căţei usturoi
  • mărar verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală conopida sub jet de apă rece şi se lasă circa 30 de minute în apă cu puţin oţet.

Se clăteşte din nou cu apă rece şi se fierbe întreagă în apă cu sare circa 20 de minute, până se pătrunde bine. Se scurge, iar zeama în care a fiert se păstrează.

Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă smântână, caşcavalul ras, măslinele feliate, puţină zeamă în care a fiert conopida şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Se lasă până se topeşte caşcavalul, se ia tigaia de pe foc, se pune mărar verde tocat, după gust, şi usturoiul pisat.

Se aşază conopida pe un platou mai adânc, se toarnă sosul cu măsline peste ea şi se serveşte imediat.

Bulgare cu smantana

Bulgare cu smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.