Bulete de peşte

Printeaza

O reteta de bulete de peste din: file de peste, amestec de mirodenii, paine, supa de legume, ceapa verde, patrunjel, ou, suc de limette, faina, unt, usturoi, praf de chilli, sare, piper, suc de lamaie si iaurt cremos.

Ingrediente:Bulete de peşte

pentru bulete:

  • 350 g file de peşte oceanic
  • 1 linguriţă amestec de mirodenii pentru peşte
  • 2 felii pâine albă
  • 50 ml supă de legume rece
  • 2 cepe verzi
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1 ou
  • 2 linguriţe suc de limette
  • 1 linguriţă făină
  • 50 g unt

pentru sos:

  • 1 vârf de cuţit usturoi pisat
  • 1/2 linguriţă praf de chili
  • sare
  • piper
  • 3 linguriţe ulei de măsline
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 150 ml iaurt cremos

 

Mod de preparare:

Se curăţă fileurile de piele şi oase şi se toacă. Se curăţă feliile de pâine de coajă şi se taie miezul cubuleţe şi se stropeşte cu supă; apoi se stoarce şi se adaugă la peşte. Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se toacă ceapa (atât partea albă cât şi cea verde); se adaugă gălbenuşul, pătrunjelul, mirodenii, sucul de limette şi făină şi se amestecă în compoziţia de peşte. Se înglobează albuşul bătut separat cu sare.

Se modelează biluţe, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se acoperă cu câte o bucată de unt. Se coc 20-25 min., în funcţie de mărime. Pentru sos, se amestecă ingredientele şi se lasă la frigider.

Bulete de peşte

Bulete de peşte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.