Bulete de Emmentaler şi cartofi in crustă de mălai

Printeaza

O reteta de bulete de emmentaler si cartofi in crusta de malai din: cartofi, emmentaler, malai, oua, alune, ulei de arahide, patrunjel, civeta, sare si piper.

Ingrediente:Bulete de Emmentaler şi cartofi in crustă de mălai

  • 500 g cartofi
  • 100 g Emmentaler
  • 150 g mălai măcinat fin
  • 2 ouă
  • 30 g alune
  • 300 ml ulei de arahide
  • lingură pătrunjel
  • fire civetă (sau ceapă verde)
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii întregi (cu coajă) în apă clocotită cu sare. Scurge-i, curăţă-i de coajă, pasează-i şi pune-i într-un castron. Taie caşcavalul cubuleţe . Adaugă la cartofi caşcavalul, alunele tocate, mălaiul şi ouăle. Amestecă bine şi adaugă pătrunjelul şi civeta tocate mărunt, apoi condimen­tează cu sare şi piper, după gust.

Modelează din compoziţie bulete, trece-le prin ulei de arahide şi tăvăleşte-le bine prin mălai. Prăjeşte buletele în ulei încins până când devin aurii, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă. Serveşte-le calde. Poţi pregăti compoziţia în ajun. Păstreaz-o în frigider şi prăjeşte chifteluţele înainte de masă.

Bulete de Emmentaler şi cartofi în crustă de mălai

Bulete de Emmentaler şi cartofi in crustă de mălai

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.