Budincă Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati

Printeaza

Budincă Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati din: faina, oua, lapte, musta dijon, ulei, carnati de porc, frunze de salvie si rozmarin.

Ingrediente:Budinca_Yorkshire_cu_ierburi_aromate_si_cârnati

  • 140 g de faina
  • 3 oua
  • 300 ml de lapte
  • 2 lingurite de mustar Dijon
  • 2 linguri de ulei
  • 8 carnati de porc, preferabil mai grosi
  • 8 frunze de salvie
  • 4 fire de rozmarin

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 240°C/gaz 9. într-un robot de bucătărie, amestecă făina, ouăle, laptele şi muştarul, apoi asezonează şi mixează până când obţii un aluat omogen. Lasă-l să se odihnească 30 de minute.

Toarnă uleiul într-o tavă cu dimensiunile de 30x23cm, înaltă de 7,5cm, unge bine pereţii acesteia şi dă-o la cuptor. Când tava e încinsă bine, aşază în ea cârnaţii şi dă-i la cuptor 5 minute.

Amestecă puţin aluatul şi toarnă-l în tava încinsă, peste cârnaţi. Ai grijă, pentru că s-ar putea să sară ulei. Presară repede frunzele de salvie şi de rozmarin, apoi dă tava la cuptor pe raftul din mijloc. Nu deschide uşa cuptorului 25 de minute.

Apoi verifică şi mai lasă 10-15 minute, dacă e nevoie. Budinca este gata când aluatul devine pufos şi se rumeneşte. O poţi servi direct din tavă.

Budincă Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati

Budinca_Yorkshire_cu_ierburi_aromate_si_cârnati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.