Budinca cu visine, branza si vanilie

Printeaza

Budinca cu visine, branza si vanilie din: chifle, visine, lapte, unt, zeama de lamaie, oua, esenta de vanilie, zahar, branza de vaci.

Budinca_cu_visine_branza_si_vanilie

Ingrediente:

  • 4 chifle
  • 500 g vişine
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • zeama de la o lămâie
  • 3 ouă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 100 g zahăr
  • 200 g brânză de vaci

Mod de preparare:

Tai chiflele bucăţi mici, le pui într-un castron şi torni laptele peste ele. Freci brânza cu zahăr, esenţa de vanilie, ouăle bătute bine şi zea­ma de lămâie. Omogenizezi totul cu pâinea înmuiată.

Dacă rezul­tă o compoziţie prea fluidă, poţi adăuga 1 lingură pesmet. într-o formă rotundă, unsă cu unt şi ta­petată cu făină, torni jumătate din compoziţia cu brânză şi adaugi jumătate din vişinele curăţate de sâmburi.

Adaugi şi restul de brân­ză şi deasupra vişinele rămase. Coci în cuptorul preîncălzit, circa 10 rilinute. După coacere, presari budinca cu zahăr pudră.

Budinca cu visine, branza si vanilie

Budinca_cu_visine_branza_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.