Budinca de vinete

Printeaza

O reteta de budinca de vinete din: cartofi, vanata, supa de legume, ulei de masline, ceapa, rosii, usturoi, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Budinca de vinete

  • 5 cartofi
  • 1 vanata
  • 100 ml supa clara de legume
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 cutie mica rosii descojite din conserva
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se taie rondele groase de 5 mm. Vanata se taie in rondele potrivite. Ceapa, usturoiul si rosiile se toaca marunt. Se incing trei linguri de ulei de masline si se rumenesc putin cartofii, se sting cu supa de legume si se fierb, la foc mic, circa 10 minute.

Vinetele se presara cu sare si se rumenesc intr-o lingura de ulei, intorcandu-ul pe toate partile. Ceapa si usturoiul se inabusa intr-o lingura de ulei incins, se adauga rosiile si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Se asaza intr-un vas termorezistent uns cu ulei rondele de cartofi, se presara cu patrunjelul tocat marunt, se adauga sosul de rosii, iar deasupra se dispun rondele de vinete. Se introduce in cuptorul incins pentru circa 15 minute.

Budinca de vinete

Budinca de vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.