Budincă de varză cu bacon

Printeaza

Budincă de varză cu bacon din: varza, ceapa, bacon, patrunjel, leustean, cartofi, lapte, smantana, ulei, ou, piper, bulion, boia dulce si sare.

Ingrediente:

  • 750 g varza alba
  • 1 ceapa
  • 1 legatura ceapa
  • 100 g bacon
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/4 legatura leustean
  • 500 g cartofi
  • 200 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • piper macinat
  • 1 lingura bulion
  • boia dulce
  • sare

 

Mod de preparare:

Se toaca varza, ceapa si verdeata, iar cartofii se taie in rondele groase de 5 mm. Se calesc putin cartofii in ulei, se scot si se lasa sa se scurga excesul de ulei, pe prosoape de hartie.

Se caleste si varza. Se amestecă laptele cu smântână, oul, bulionul, sare, piper şi boia după gust. Se toacă leuşteanul şi frunzele de ceapă verde.

Se tapetează un vas termorezis-tent cu feliile de cartofi. Se aşază deasupra varza, ceapa, verdeaţa tocată şi se toarnă uniform amestecul de lapte şi smântână.

Se acoperă cu felii subţiri de bacon şi se dă budinca la cuptor, la foc mijlociu, 40 min. Se serveşte presărată cu pătrunjel tocat.

Budincă de varză cu bacon

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata bine budinca asta, chiar daca n-am gustat din ea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.