Budincă de vară

Printeaza

O reteta de budinca de vara din: ceapa, dovlecei, ardei grasi, rosii, cascaval, oregano, ulei, sare, piper, lapte, smantana, faina, unt si nucsoara.

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 5 rosii
  • 200 g cascaval
  • oregano
  • ulei
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 100 ml lapte
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingura cu faina
  • 1 lingura cu unt
  • nucsoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru sos, topeşte untul şi adaugă făina. Amestecă repede ca să nu rămână cocoloaşe. Stinge treptat cu lapte cald şi amestecă, la de pe foc şi adaugă sare, piper şi un vârf de nucşoară. Adaugă smântână şi mai lasă să dea într-un clocot.

Căleşte ceapa şi pune-o pe fundul unui vas, aşază deasupra legumele în straturi, alternând cu sos alb. Condimentează cu sare, piper şi oregano între straturi. Dă la cuptorul încins pentru o oră, iar după ce legumele s-au înmuiat, scoate tava şi presară caşcavalul ras. Dă la cuptor 20-30 de minute.

Budincă de vară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.