Budincă traditională britanică

Printeaza

O reteta de budinca traditionala britanica din: mere, apa, unt, zahar nerafinat, calvados, oua, coaja de lamaie, lapte, fulgi de migdale, si creme fraiche.

Ingrediente:Budincă traditională britanică

  • 2-3 mere mari
  • 1 lingură apă
  • un cub unt
  • 175 grame zahăr nerafinat
  • 2 linguri calvados ( cidru)
  • 50 g sultanide (stafide fără sâmburi) înmuiate în calvados
  • 225 g unt
  • 2 ouă bătute
  • 150 g faină
  • coajă de la 1 lamaie
  • lapte
  • 60 g fulgi de migdale
  • crème fraiche (smântână grasă)

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190°C. Se curătă merele, se taie şi se caramelizează într-o tigaie cu un pic de apă, un cub de unt, 1/3 din zahăr şi 2 linguri de Calvados. Apoi se adaugă sultanidele şi se mai fierb pentru aproximativ 10 minute.

În timp ce se fac merele, amestecaţi untul cu zahărul care a ramas. Adăugaţi ouale, făina şi coaja de lămâie. Amestecaţi ingredientele până obţineţi un aluat nu foarte rigid – dacă doriţi puteţi adăuga un pic de lapte.

Aşezaţi merele într-o tavă pentru cuptor. Întindeţi aluatul peste mere şi presăraţi fulgii de migdale. Coaceţi pentru o jumătate de oră, până aluatul devine auriu. Budinca se serveşte caldă cu un pic de smântână.

 

Budincă traditională britanică

Budincă traditională britanică

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.