Budinca cu şunca

Printeaza

O reteta de budinca cu sunca din: orez, supa de pui, morcovi, sunca, piept de pui, unt, pesmet, oua, cascaval, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Budinca cu şunca

  • 500 g orez
  • 1,5 l supă de pui
  • 2 morcovi potriviţi fierţi
  • 250 g şuncă
  • 150 g piept de pui fiert
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri pesmet
  • 5 ouă
  • 150 g caşcaval
  • 2-3 fire pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui orezul la fiert în supa de pui şi îl laşi până se pă­trunde bine, după care îl dai să se răcească. Tai un morcov fâşii, iar pe celălalt, şunca şi carnea de pui, cubuleţe.

Amesteci uşor orezul cu ouăle bătute bine, cu şunca, morcovii, pieptul de pui, pătrunjelul tocat mă­runt, sare şi piper, după gust. Ungi o formă de tort cu unt şi o tapetezi cu pesmet, după care torni compo­ziţia de orez.

O introduci în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, pre­sari deasupra caşcavalul ras.

Budinca cu şunca

Budinca cu şunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.