Budinca de spaghete cu vinete

Printeaza

Budinca de spaghete cu vinete din: vinete, spaghetti, ulei de masline, branza, parmezan, sare, rosii, ulei de masline, busuioc, piper si sare.

Ingrediente:Budinca_de_spaghete_cu_vinete

  • 3 vinete
  • 300 g spaghetti
  • 4 linguri ulei de masline
  • 250 g branza
  • 80 g cascaval/parmezan ras
  • sare
  • pentru sos:
  • 400 g rosii conservate curatate
  • 2 linguri ulei de masline
  • o legatura busuioc
  • piper negru macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Vinetele se curata de coaja, se taie rondele subtiri, se pune sare si se lasa 30 de minute. pentru sos, se inabuse timp de 15 minute rosiile si 2 linguri de ulei, se drege cu sare si piper. Se adauga frunze maruntite de busuioc.

Se fierb spaghetti intr-o cantitate mare de apa cu sare, pana sunt gata pe jumatate, se scurge apa. Apoi se amesteca cu branza taiata cubulete si se drege cu 1/3 din sos. Vinetele se prajesc in uleiul care a ramas, cate 3 minute pe fiecare parte. Se toarna un pic de sos in forma.

Se pun rondele de vinete, iar pe ele se pun spaghetti impletite in forma de cuibusor.  Deasupra se toarna sosul ramas, se presara cascaval si se coc 30 de minute la temperatura de 200C.

Budinca de spaghete cu vinete

Budinca_de_spaghete_cu_vinete

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Adriana Valentina

    Mi-ai facut pofta deja, budinca de spaghete arata extraordinar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.