Budinca rece de legume

Printeaza

Budinca rece de legume din: boabe de mazare, pastai de fasole verde, ardei gras, ceapa, faina, oua, lapte, cascaval, unt, sare, piper.

Ingrediente:Budinca rece de legume

  • 1 ceasca boabe de mazare
  • 10-15 pastai de fasole verde
  • 1 ardei gras carnos
  • 1 ceapa
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 6 oua
  • 1 ceasca lapte
  • 150 g cascaval
  • unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi morcovul dubuleţe şi puneţi-1 la fiert, în apă clocotită cu sare, împreună cu mazărea şi fasolea.

Când au fiert al dente, puneţi-le într-o sită să se scurgă bine de apă. Bateţi ouăle cu făina, subţiaţi cu puţin lapte, adăugaţi caşcavalul ras, astfel încât să obţineţi un aluat similar celui de clătite şi lăsaţi compoziţia să se odihnească.

Intre timp, tocaţi mărunt ceapa şi ardeiul gras, căliţi-le în puţin unt, până devine ceapa sticloasă, apoi amestecaţi-le cu aluatul şi cu legumele bine scurse.

Asezonaţi cu sare şi piper. Turnaţi totul într-o cratiţă bine unsă cu unt pe care o aşezaţi într-o cratiţă mai mare cu apă clocotită (bain mărie).

Băgaţi-le împreună în cuptorul încins la foc mediu, lăsaţi 25-30 min să se rumenească.

Când budinca este gata, se răstoarnă pe o farfurie şi se serveşte a doua zi.

retete

Budinca de taietei cu sunca

Budinca de taietei cu sunca din: taietei, unt, sunca, smantana, oua, pesmet si sare. Ingredinte: 500 g taietei 50 g unt 250 g sunca 150 g smantana 2 oua 1 lingura pesmet sare     Mod de preparare Taieteii fierti fierti in apa cu sare si strecurati se amesteca cu untul, sunca taiata marunt,  galbenusurile, […]

retete

Budinca de creier cu sos

Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt.   Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]

retete

Budinca de carne cu sos de smantana

Budinca de carne cu sos de smantanadin: carne de vitel sau purcel, franzela, lapte, unt, oua sare, piper, salata si sos de smantana. Ingredinte: 1 kg carne de vitel sau de purcel 1 felie de franzela 1 ceasca lapte 75 g unt 4 oua sare piper salata sos de smintina   Mod de preparare Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.