Budinca de paste cu varza

Printeaza

O reteta gustoasa de Budinca de paste cu varza din: paste scurte, ulei, sare, varza alba, varza rosie, usturoi, smantana, oua, cascaval si piper.

Ingrediente:

  • 400 g paste scurte
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 8 frunze de varza alba
  • 4 frunze de varza rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 250 g smantana 16% grasime
  • 4 oua
  • 150 g cascaval ras
  • piper

 

Mod de preparare:

Pastele se fierb într-o cantita­te mare de apă cu sare; se lasă să se scurgă. Se trec prin jet de apă rece, apoi se scurg; se amestecă împreună cu uleiul şi se lasă să se răcească.

Frunzele de varză albă şi roşie se fierb separat în apă cu sare 2 min. Se lasă să se scurgă şi să se răcească, apoi se nete­zesc cotoarele.

Se amestecă usturoiul tocat cu 4 linguri smântână şi 1/3 din cantitatea de caşcaval. Se adaugă la pas­te şi se omogenizează. Intr-un castron se bat ouale cu restul de smantana; se sareaza, se pipereaza si se mai adauga o treime de cascaval.

Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort (22 cm). Se asaza 4 frunze de varza alba, apoi un strat de paste si amestec de oua. Se acopera cu frunze de varza rosie, se preseaza putin si deasupra se mai asaza un strat de paste si amestec de oua.

Se asaza apoi restul de frunze de varza, urmate de pastele ramase si restul de compozitie de smantana; se presara restul de cascaval, sare si piper.

Se incinge cuptorul la 170 C; se scopera forma cu folie de aluminiu si se coace 50 minute. Cu cateva minute inainte de a fi gata se indeparteaza folia, pentru ca budinca sa se rumeneasca.

Budinca de paste cu varza

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.