Budincă orientală de orez

Printeaza

O reteta de budinca orientala de orez din: orez, vin rosu, apa, lapte, zahar, apa de trandafiri, scortisoara si zahar pudra.

Ingrediente:Budincă orientală de orez

  • 350 g orez
  • 50 ml vin roşu
  • 300 ml apă
  • 700 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriţă apă de trandafiri
  • 2-3 linguri scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pune la fiert, într-o oală, apa, laptele, vinul, zahărul şi un praf de sare. Când începe să clocotească, adaugă orezul spălat bine şi lasă-1 să fiarbă, la foc mic, circa 20 minute.

Aromează-l cu câteva picături de apă de trandafiri şi fierbe-1 în continuare încă 5 minute sau până când se absoarbe tot lichidul.

Pune orezul într-un castron sau în patru forme indivi­duale şi lasă-l 30 de minute să se întărească în frigider.

Răstoarnă formele pe farfurii, presară budinca cu scorţişoară şi cu zahăr pudră şi serveşte-o ca desert sau ca gustare.

Budincă orientală de orez

Budincă orientală de orez

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.