Budinca de orez cu pere

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de orez cu pere din: aluat de placinta, vin rosu, scortisoara, pere, orez, zahar, unt, sare, oua si vanilie.

Ingrediente:Budinca de orez cu pere

  • aluat de placinta congelat
  • 2 cesti de vin rosu
  • o lingurita scortisoara
  • 2 pere mari, decojite si fara samburi
  • 2 cesti de orez fiert
  • 1/2 ceasca de zahar
  • 2 lingurite de unt
  • 1.4 lingurita de sare
  • 2 oua
  • o lingurita de vanilie

 

Mod de preparare:

Timp de 10 minute, aluatul de placinta se pune la cuptor, apoi se scoate si se tine la rece.

Vinul si scortisoara se pun la foc mic timp de 10 minute, apoi se adauga perele timp de 10 minute la abur.

Se scot si se dau la rece. Orezul se combina cu 1/2 ceasca de zahar, untul si sarea. Se pun pe foc. Apoi se toarna incet peste oua.

Ulterior, se toarna amestecul intr-o tigaie in timp ce se amesteca constant, timp de 1 minut.

Se adauga peste aluat. Se pun si perele trase in vin si totul se da la cuptor pentru 30 de minute. Se serveste rece.

Budinca de orez cu pere

Budinca de orez cu pere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.