Budinca de orez, carne de curcan si mozzarella

Printeaza

O reteta de budinca de orez, carne de curcan si mozzarella din: orez, lapte, mozzarella, carne tocata de curcan, oua, praz, rosii, ardei gras, morcovi, vin alb sec, gris, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Budinca de orez, carne de curcan si mozzarella

  • 200 g orez
  • 500 ml lapte
  • 300 g branza mozzarella
  • 500 g carne tocata de curcan
  • 3 oua
  • 2-3 fire de praz
  • 200 g rosii in sos tomat
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 50 ml vin alb sec
  • gris
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie prazul în felii, ardeiul toacă-l mărunt din cuţit şi rade morcovul. Incinge 2-3 linguri cu ulei intr-o tigaie si caleste prazul. Cand a devenit translucid, adauga carnea, morcovul si ardeiul. Amesteca si tine acoperit pe foc pana s-a patruns carnea.

Pune roşiile mărunţite şi vinul, acoperă din nou şi lasă să se evapore lichidul bahic. Când este gata, sărează şi piperează după gust. Pune orezul la fiert în lapte cu puţină sare. Când a scăzut suficient şi compo­ziţia arată ca o cremă mai groasă, dă deoparte şi lasă să se răcorească.

Adaugă ouăle bătute şi 200 g de mozzarella rasă. Unge cu puţin ulei o tavă de copt, presară puţin griş (ori pesmet) pe toată supra­faţa tăvii şi pune compoziţia de carne. Acoperă cu com­poziţia de orez şi presară restul de brânză. Dă la cup­tor 30 de minute. Taie budin­ca doar după ce s-a răcorit.

Budinca de orez, carne de curcan si mozzarella

Budinca de orez, carne de curcan si mozzarella

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.