Budincă de marmeladă la abur

Printeaza

O reteta de budinca de marmelada la abur din: unt, marmelada, siropd e zahar, coaja de portocala, zahar tos, oua, faina, praf de copt si lapte integral. Serviţi-o cu un strop de smântână sau cu cremă de lapte cu ou ori – pentru a vă răsfăţa şi mai mult – cu smântână groasă aromată cu puţin lichior de portocale. Dacă aveţi coajă de portocală glasată la îndemână, folosiţi-o pentru a orna budinca.

Ingrediente:Budincă de marmeladă la abur

  • 140 g de unt moale, plus o cantitate suplimentară pentru uns
  • 3 linguri de marmeladă
  • 2  linguri de sirop de zahăr
  • coaja rasă fin de la o portocală
  • 140 g de zahăr tos brun
  • 3  ouă mari, bătute uşor
  • 70 g de făină cu drojdie incorporată
  • 2 linguriţe de praf de copt
  • 2 linguri de lapte integral

 

Mod de preparare:

cu un strat subţire de unt un vas de budincă de 1,2 l. Amestecaţi o lingură de marmeladă cu siropul de zahăr şi coaja de portocală şi turnaţi compoziţia la baza vasului de budincă.

Amestecaţi untul şi zahărul cu mixerul, până se înmoaie. Puneţi treptat ouăle bătute, asigurându-vă că, de fiecare dată când le adăugaţi, amestecul este perfect omogenizat. Cerneţi făina şi praful de copt şi amestecaţi cu laptele şi cu restul de marmeladă, până obţineţi un amestec omogen. Turnaţi compoziţia în vasul de budincă.

Aşezaţi deasupra o hârtie pergament plisată unsă cu unt pe dinăuntru şi acoperiţi vasul cu o folie alimentară de aceeaşi dimensiune. Strângeţi bine folia cu o sfoară sub marginea vasului.

Aşezaţi vasul într-o cratiţă mare, pe un trepied sau pe o farfurie termorezistentă întoarsă. Turnaţi apă fiartă până la jumătatea vasului de budincă şi fierbeţi la foc mic. Acoperiţi cratiţa cu un capac etanş şi lăsaţi-o la aburi 1 1/2 ore, verificând nivelul apei la fiecare 30 de minute şi mai adăugând apă fiartă dacă este necesar.

Pentru a verifica dacă budinca este gata, scoateţi capacul şi înţepaţi-o cu un beţişor de bucătărie: beţişorul ar trebui să iasă curat. Mutaţi budinca fierbinte pe o farfurie şi serviţi-o cu cremă de lapte şi ou sau cu smântână.

Budincă de marmeladă la abur

Budincă de marmeladă la abur

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.