Budincă de mălai cu brânză de vaci

Printeaza

O reteta de budinca de malai cu branza de vaci din: branza de vaci, smantana, oua, malai, faina, zahar brun, praf de copt, zeama de lamaie, coaja de lamaie, smantana si dulceata de visine.

Ingrediente:

  • 300g brânză de vaci
  • 300ml smântână grasă
  • 3 ouă, albuşul separat de gălbenuş
  • 200g mălai
  • 200g făină
  • 2 linguri de zahăr brun
  • ½ pachet praf de copt
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie (opţional)
  • smântână şi dulceaţă de vişine, pentru servit

 

Mod de preparare:

Mălaiul se pune într-un bol şi se acoperă cu apă clocotită. Se amestecă pentru a evita cocoloaşele, apoi se lasă la răcit. Se freacă brânza cu smântâna, gălbenuşurile, zahărul, făina, praful de copt stins în zeama de lămâie şi coaja rasă de lămâie. Se adaugă mălaiul scurs şi se amestecă bine

Se încinge cuptorul la 180ºC. Se bat albuşurile spumă. Se încorporează în aluat cu grijă, ca să nu piardă din aer. Amestecul se pune într-o tavă unsă cu unt şi se dă la cuptor timp de 45 de minute sau până se rumeneşte la exterior.

Budincă de mălai cu brânză de vaci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.