Budincă de legume

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de legume din: legume mixte, lapte, unt, faina, zahar, morcov, ceapa, oua, ulei de masline extravirgin, sunca, foi de dafin, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:Budincă de legume

  • 600 g legume mixte (varză, dovlecei, ciuperci, mazăre, fasole)
  • 1 l lapte
  • 50 g unt
  • 100 g faină albă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 100 g şuncă
  • pesmet
  • 2-3 foi de dafin
  • nucşoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbe legumele curăţate şi spălate. Separat, toacă ceapa şi morcovul, căleşte-le în ulei încins, apoi adaugă legumele tăiate mărunt şi şunca tocată bucăţele mici.

Amestecă-le de câteva ori ca să se întrepătrundă arome­le, apoi toarnă laptele (în care ai încorporat făina amestecată cu untul cald), zahărul, un praf de sare şi puţină nucşoară rasă. Ţine-le pe foc până când se îngroaşă compoziţia, ames­tecând încet circa 10 minute, apoi stinge focul, lasă să se răcorească puţin şi încorporează ouăle bătute.

Unge o formă de tort cu pereţii detaşabili şi tapeteaz-o cu pesmet. Toarnă compoziţia, niveleaz-o cu o spatulă şi pune deasupra 2-3 foi de dafin. Coace în cuptorul încins 40-45 de minute la 180° C. Scoate-o din formă şi tai-o bucăţi. O poţi servi alături de o tocană sau de un preparat pe bază de peşte.

Budincă de legume

Budincă de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.