Budinca in foi

Printeaza

O reteta de budinca cu piept de pui, ceapa, smantana, unt, faina, marar, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Budinca in foi

  • 1 kg piept de pui
  • 3 cepe
  • 300 g smantana
  • 200 g unt
  • 2-1/2 pahare cu faina
  • 1/2 bicarbonat de sodium
  • 2 legaturi marar
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

freaca untul cu un praf de sare si bicarbonat. Adauga 200 g smantana si faina. Framanta un aluat omogen si lasa-l la rece cam 15-20 de minute.

Caleste ceapa. Adauga carnea de pui taiata cubulete. Potriveste de sare si piper si dupa ce s-a racit, adauga verdeata si smantana.

Din aluat intinde 4-5 foi. Aseaza prima foaie intr-o forma neunsa. Intinde o parte din umplutura de pui. Repeta operatiunea pana termini toata umplutura si foile.

Unge deasupra cu galbenus si lasa la cuptor cam 25-30 de minute. Pentru a se fragezi, inainte de a scoate budinca acoper-o cu un servet umezit.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.