Budinca in foi
PrinteazaO reteta de budinca cu piept de pui, ceapa, smantana, unt, faina, marar, sare, piper si ulei.
- 1 kg piept de pui
- 3 cepe
- 300 g smantana
- 200 g unt
- 2-1/2 pahare cu faina
- 1/2 bicarbonat de sodium
- 2 legaturi marar
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
freaca untul cu un praf de sare si bicarbonat. Adauga 200 g smantana si faina. Framanta un aluat omogen si lasa-l la rece cam 15-20 de minute.
Caleste ceapa. Adauga carnea de pui taiata cubulete. Potriveste de sare si piper si dupa ce s-a racit, adauga verdeata si smantana.
Din aluat intinde 4-5 foi. Aseaza prima foaie intr-o forma neunsa. Intinde o parte din umplutura de pui. Repeta operatiunea pana termini toata umplutura si foile.
Unge deasupra cu galbenus si lasa la cuptor cam 25-30 de minute. Pentru a se fragezi, inainte de a scoate budinca acoper-o cu un servet umezit.
Poftă bună!