Budincă de griş

Printeaza

O reteta de budinca de gris din: lapte de soia, baton de vanilie, zahar brun, sare, gris, zmeura si scortisoara.

Ingrediente:Budincă de griş

  • 1 l lapte de soia sau de orez
  • 1 baton de vanilie
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 praf de sare
  • 100 g gris
  • 200 g zmeura proaspata
  • 1/2 lingurita scortisoara

 

Mod de preparare:

Se toarna laptele intr-o oala cu fundul gros. Se cresteaza pe mijloc batonul de vanilie si se scoate miezul cu varful cutitului. Se adauga in laptele de soia, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, sare si grisul.

Se dau in clocot amestecand usor si se reduce apoi focul la minim. Se lasa sa fiarba putin, pana se intareste, apoi se toarna in boluri sau pahare termorezistente.

Intr-o craticioara se asaza zmeura si se adauga restul de zahar si scortisoara; se incalzesc impreuna pana cand zmeura isi lasa zeama. Sosul de zmeura se toarna peste gris, in boluri. Se serveste cald sau rece, de la frigider.

Budincă de griş

Budincă de griş

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.