Budinca cu gem si fructe rosii

Printeaza

O reteta de budinca cu gem si fructe rosii din: cozonac, unt, gem de zmeura, fructe rosii, oua, frisca, lapte, zahar pudra si esenta de vanilie.

Ingrediente:Budinca cu gem si fructe rosii

  • 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja
  • 50 g unt, inmuiat
  • 150 g gem de zmeura
  • 250 g fructe rosii – dupa preferinta
  • 3 oua
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180C. Unge cu unt un vas de 1,5 litri, rezistent la cuptor. Unge briose cu gem si taie feliile in triunghi. Asaza in vas si presara o parte din fructe printre randuri.

Cu mixerul electric amesteca ingredientele ramase – mai putin fructele – si toarna in vas. Lasa sa se inmoaie 2 ore. Presara fructele ramase si da la cuptor 35-40 de minute, pana cand se intareste.

Budinca cu gem si fructe rosii

Budinca cu gem si fructe rosii

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.