Budinca de dovlecel cu cascaval si nucsoara

Printeaza

Budinca de dovlecel cu cascaval si nucsoara din: telemea, smantana, cascaval, faina, nucsoara, pesment, unt, piper, sare.

Budinca de dovlecel cu cascaval si nucosara

Ingrediente:

  • 100 g telemea ras
  • 100 g smân­tână
  • 200 g caşcaval ras
  • 2 linguri făină
  • 1/4 linguriţă nucşoară măcinată
  • 2-3 linguri pesmet
  • unt pentru uns tava
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi îi căleşti fără ulei, până se evaporă apa pe care o lasă.

Intr-un castran amesteci gălbatuşurile cu smântână, adaugi telemeaua rasă, caşcavalul ras şi făina.

Dovleceii îi încorporezi în compoziţie după ce s-au răcit, apoi adaugi un praf de sare şi condi­mentezi, după gust, cu piper şi nucşoară măcintă.

Compoziţia o torni într-o tavă unsă cu puţin unt şi tapetată cu pesmet.

Coci budinca în cuptorul încins în prealabil la foc potrivit, până se rumeneşte, timp de 40 de minute. Serveşti budinca caldă, dar este bună şi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.