Budinca de dovlecei pane

Printeaza

Budinca de dovlecei pane din: dovlecei tineri, oua, faina, ulei, cascaval, smantana, patrunjel.

Budinca_de_dovlecei_pane

Ingrediente:

  • 3-4 dovlecei tineri
  • 4 ouă
  • 2-3 linguri făină
  • ulei pentru prăjit
  • 300 g caşcaval sau brânză rasă
  • 250 ml smântână
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii de cca o jumătate de cm, îi presari cu sare şi îi laşi la scurs, îndepărtezi lichidul lăsat şi tam­ponezi feliile de dovlecel cu un şervet.

Dai bucăţile de dovlecel prin făină şi ou şi le prăjeşti în ulei încins. într-un vas de iena uns, aşezi un strat de dovlecei, apoi presari caşcaval ras, alt strat de dovlecel, caşcaval ras, smântână şi tot aşa până se termină.

Dea­supra dovleceilor torni cele două ouă rămase, bătute. Dai la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute, până ce preparatul se rumeneşte deasupra.

Budinca de dovlecei pane

Budinca_de_dovlecei_pane

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.