Budincă din franzelă cu sunca si smantana

Printeaza

Budincă din franzelă cu sunca si smantana din: ulei, sunca, usturoi, oua, smantana, lapte gras, cascaval, sare, piper, franzela, ceapa verde, marar verde, unt si patrunjel.

Ingrediente:Budinca_din_franzela_cu_sunca_si_smantana

  • 3 linguri ulei
  • 250 g sunca
  • 4 catei de usturoi
  • 7 oua mari
  • 250 ml smantana
  • 500 ml lapte gras
  • 150 g cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 franzela veche de o zi
  • 1 legatura ceapa verde
  • marar verde
  • unt pentru uns vasul
  • patrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Tai şunca în bucăţele mi­ci. încingi ulei într-o tiga­ie, adaugi usturoiul pisat şi ceapa tocată, şunca şi laşi până se rumenesc. Dai deoparte.

Baţi ouăle cu te­lul, adaugi smântână, laptele, caşcavalul ras, sare şi piper. Tai pâinea în cubuleţe, pe ca­re le adaugi peste amestecul de lapte.

Laşi să stea aproxi­mativ 10 minute, până pâi­nea trage laptele. Adaugi şi şunca, mărarul spălat şi to­cat şi răstorni compoziţia în­tr-un vas termorezistent uns cu unt.

Introduci în cuptorul pre­încălzit în prealabil. Laşi bu­dinca la cuptor până se rumeneşte frumos deasupra (circa o oră).

O serveşti caldă, presărată cu pătrunjel verde deasupra.

Budincă din franzelă cu sunca si smantana

Budinca_din_franzela_cu_sunca_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.