Budinca din cornuri cu stafide

Printeaza

O reteta budinca din cornuri din: stafide, coniac, cornuri, mere, portocale, zahar, lapte, smantana, sirop de compot si unt.

Ingrediente:Budinca din cornuri cu stafide

  • 75 g stafide galbene sultanine
  • 3 linguri coniac
  • 4 cornuri albe mari sau 2 baghete frantuzesti
  • 2 mere
  • 1 portocale
  • 50 g nuci zdrobite
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • 120 ml sirop gros din compot
  • 150 g unt

 

Mod de preparare:

Puneţi stafidele în coniac să se înmoaie. Fierbeţi-le 2 minute şi apoi lăsaţi-le deoparte. Tăiaţi cornurile sau bagheta în felii cu grosimea de 1cm. Ungeţi feliile cu unt în strat mai gros şi puneţi-le în tava unsă, una lângă alta, în picioare. Turnaţi deasupra coniacul şi stafidele.

Presăraţi nucile zdrobite , merele rase şi cubuleţe de portocală, cu coajă cu tot, peste feliile de cornuri. Bateţi ouăle cu laptele şi cu siropul din compot.

Turnaţi amestecul peste felii, uniform, în tot vasul. Puteţi amesteca ingredientele şi apoi lăsaţi-le în repaus 30 de minute până când cornurile absorb bine laptele.

Presăraţi cu zahăr şi puneţi tava, acoperită cu folie, la cuptorul încălzit dinainte, pentru cel puţin 30 de minute. După acest timp, scoateţi folia şi rumeniţi budinca, aproximativ 20 de minute.

Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi-o 15 minute să se răcească, apoi puteţi scoate budinca din tavă. Budinca se serveşte stropită cu sirop de fructe şi, eventual, cu frişcă.

Budinca din cornuri cu stafide

Budinca din cornuri cu stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.