Budinca din cirese

Printeaza

Budinca din cirese din: cirese, lichior de cirese, suc de lamaie, zahar pudra, faina, zahar, smantana, oua, nucsoara, esenta de vanilie.

Ingrediente:Budinca_din_cirese

  • 450g cirese fara samburi
  • 30ml lichior de cirese
  • 30ml suc de lamaie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 30gr faina
  • 45g zahar
  • 175ml lapte sau smantana dulce
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Stropiti ciresele cu lichiorul, sucul de lamaie si presarati-le cu zaharul pudra. Puneti-le la rece pentru 2 ore. Amestecati faina cu zaharul, laptele, ouale, coaja de lamaie, vanilia, nucsoara.
Ungeti cu unt, in strat gros, o tava rotunda sau alt vas termorezistent.

Repartizati fructele pe fundul vasului si deasupra turnati compozitia batuta. Coaceti budinca la foc potrivit, 40-45 minute. Faceti proba cu scobitoarea, pentru a vedea daca este coapta la mijloc, inainte de a o scoate din cuptor.

Rasturnati budinca pe un platou, astfel incat fructele sa fie deasupra. Se serveste calda.

Budinca din cirese

Budinca_din_cirese

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.