Budinca delicioasa de peste

Printeaza

O reteta simpla de budinca delicioasa de peste din: peste, foaie de dafin, uleid e masline, ceapa, rosii, ardei grasi, patrunjel verde, marar verde, usturoi, sare, zahar si piper.

Ingrediente:Budinca delicioasa de peste

  • 500 g peşte
  • 1 foaie dafin
  • 1 pahar ulei de măsline
  • 4 cepe
  • 750 g roşii
  • 2 ardei graşi
  • 2 linguriţe pătrunjel verde tocat fin
  • 3 linguriţe mărar verde tăiat fin
  • 3 căţei usturoi
  • sare, zahăr, piper, după gust

Mod de preparare:

Peştele se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi foaia de dafin. Se scoate, se curăţă de pieliţe, oase, cozi şi capete, după două-trei clocote. Intr-o cratiţă cu ulei bine încins, se călesc împreună ardeii, tăiaţi rondele, ceapa tăiată rondele fine, usturoiul tocat măaint şi roşiile fară pieliţe, tăiate rondele, cu sare, zahăr şi piper.

Se scot după o jumătate de oră, se lasă să se răcească bine şi se trec prin maşina de tocat. Se unge un vas cu unt şi se aşează în straturi legumele şi bucăţile de peşte. Se presară deasupra mărar şi pătrunjel şi se lasă la cuptor un sfert de oră.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.