Budinca delicioasa de mere

Printeaza

Budinca delicioasa de mere din: mere, zahar brun, sirop de artar, zeama de lamaie, faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ghimbir si ou.

Ingrediente:Budinca_delicioasa_de_mere

  • 2-3 mere verzi, curatate de coaja si cototr, tocate (250 g)
  • 100 g zahar brun
  • 50 g sirop de artar, plus 2 linguri pentru forma de prajituri
  • 1 mar rosu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 175 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de ghimbir macinat
  • 1 ou mare

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Pune merele verzi tocate într-o crăticioară, toarnă peste ele lOOml de apă şi adu totul la punctul de fierbere. Acoperă cu un capac şi lasă merele să fiarbă timp de 5 minute, până se înmoaie. Amestecă bine cu o lingură de lemn, până transformi totul într-un piure cremos. Adaugă 50g de sirop, adu compoziţia la punctul de fierbere, apoi las-o deoparte să se răcească.

In timp ce astepti, unge cu unt o forma pentru prajituri, Adauga 2 linguri de sirop. Curata de coaja si de cotor marul rosu. Taie-l in doua si feliaza una dintre jumatati. Toaca cealalta jumatate. Amesteca marul cu zeama de lamaie si asaza feliile in forma de prajituri. Pastreaza jumatatea tocata.

Cerne faina si amestec-o impreuna cu bicarbonatul, mirodeniile si putin sare intr-un bol. Incorporeaza oul in piureul de mere, adauga marul tocat si rastoarna totul in bolul cu ingredientele uscate. Amesteca bine pana la omogenizare. Vei observa ca aluatul incepe sa creasca usor.

Transfera compozitia in forma pentru prajituri, niveleaz-o si da-o la cuptor timp de 40-45 de minute. Introdu o scobitoare in centrul prajiturii si cand iese curata, budinca este gata. Acopera forma cu folie de aluminiu, daca ti se pare ca prajitura se rumeneste prea repede. Las-o sa se odihneasca cateva minute, apoi rastoarna pe un platou.

Budinca delicioasa de mere

Budinca_delicioasa_de_mere

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.