Budincă de varză cu şuncă

Printeaza

Budincă de varză cu şuncă

Budincă de varză cu şuncă

Ingrediente:

  • două kg de varză murată
  • 4 cârnaţi olteneşti
  • 3 cepe
  • 300 g şuncă afumată
  • o lingură de boia dulce
  • 3 foi de dafin
  • o lingură de pastă de tomate
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • mămăligă
  • ardei iute
  • pătrunjel

Preparare:

Varza murată se spală, se taie în fâşii subţiri şi se pune în apă rece ca să se desăreze. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.

Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se adaugă ceapa. Se prăjeşte la foc mic până când s-a înmuiat, apoi se adaugă pasta de tomate şi se amestecă.

Varza se pune într-o oală cu puţină apă, cu foile de dafin şi piperul, apoi se lasă o jumătate de oră să se înăbuşe la foc potrivit.

Carnaţii şi şunca afumată se taie în cuburi şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o paletă şi se pun într-un castron.

Intr-o tavă mai mare se toarnă patru linguri de ulei. Se unge tava, apoi se pune un rând de varză, unul de cârnaţi şi şuncă, altul de ceapă şi iar varză.

Se stropeşte cu ulei, se presară boiaua şi se introduce tava în cuptor timp de 25 de minute. Se scoate din cuptor şi se presară pătrunjel tocat.

Se serveşte cu mămăligă şi ardei iute.

Budincă de varză cu şuncă

Budinca de varza cu sunca.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O reteta de budinca foarte buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.