Reteta budinca de varza

Printeaza

 Reteta budinca de varza

Ingrediente:Reteta budinca de varza

  • 1 căpătînă mare varză dulce sau 2 căpătîni mici
  • 3 1/2 linguri unt
  • 5-6 ouă
  • 1 chiflă
  • puţin lapte
  • 5 linguri pesmet
  • 1 ceapă
  • 1 legătură mărar
  • cîteva cozi de ceapă verde
  • 1 linguriţă sare

Mod de preparare:

Alegem o varză proaspătă, o tăiem în patru, o spălăm şi o opărim cîteva mi­nute cu apă clocotită. Apoi o udăm cu apă rece, adăugăm o bucăţică de unt, sare şi o lăsăm să fiarbă. Cînd varza s-a muiat, o scoatem pe o sită sau într-o strecurătoare. După ce se răceşte, o stoarcem bine şi o trecem prin maşină.

Prăjim în unt ceapă tocată, adăugăm mărar şi cozi de ceapă verde, tăiate mă­runt. Intr-un vas frecăm gălbenuşurile cu ceapa prăjită şi verdeţuriie, punem varza, adăugăm o chiflă muiată în lapte, stoarsă şi dată prin maşină, precum şi pesmet pi­sat. Amestecăm totul bine. Punem albu­şurile bătute spumă şi turnăm compozi­ţia într-o formă de budincă, unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Lăsăm să fiarbă o oră pe baia de apă.

Servim cu pesmet prăjit în unt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea ma tenteaza sa fac budinca de varza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.