Budinca de vara
PrinteazaBudinca de vara din: ceapa, dovlecei, rosii, ardei, cascaval, oregano, ulei, sare, piper.
- 2 cepe
- 2 dovlecei
- 2 ardei graşi galbeni
- 5 roşii
- 200 g caşcaval
- oregano
- ulei
- sare
- piper
Pentru sos:
- 100 ml lapte
- 50 ml smântână pentru gătit
- 1 lingură cu făină
- 1 lingură cu unt nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa solzişori, dovlecelul în rondele subţiri, ardeii în fâşii subţiri, încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte legumele. Adaugă condimentele după gust.
Prepară sosul, într-o crăticioară topeşte untul şi amestecă-l cu făina energic. Adaugă laptele călduţ şi omogenizează. Adaugă şi condimentele şi smântână.
Pune legumele într-un vas termorezistent şi toarnă sosul. Presară caşcavalul ras. Dă la cuptor pentru 15-20 de minute.
Pofta buna!
Foarte buna budinca