Budinca de vara

Printeaza

Budinca de vara din: ceapa, dovlecei, rosii, ardei, cascaval, oregano, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Budinca_de_vara

  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei graşi galbeni
  • 5 roşii
  • 200 g caşcaval
  • oregano
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 100 ml lapte
  • 50 ml smântână pentru gătit
  • 1 lingură cu făină
  • 1 lingură cu unt nucşoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie ceapa solzişori, dovlecelul în rondele subţiri, ardeii în fâşii subţiri, încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte legumele. Adaugă condimentele după gust.

Prepară sosul, într-o crăticioară topeşte untul şi amestecă-l cu făina energic. Adaugă laptele călduţ şi omogenizează. Adaugă şi condi­mentele şi smân­tână.

Pune legu­mele într-un vas termorezistent şi toarnă sosul. Presară caşcavalul ras. Dă la cuptor pentru 15-20 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna budinca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.