Budincă de vanilie cu portocale

Printeaza

Budincă de vanilie cu portocale din: portocale, zahar pudra, vin alb, baton de vanilie, oua, zahar, lapte, rom si sare.

Ingrediente:Budinca_de_vanilie_cu_portocale

  • 4 portocale
  • 3 linguri zahar pudra
  • 375 ml vin alb
  • 1 baton de vanilie
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri rom
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi 1 portocală cu apă fierbinte, apoi radeţi-i coaja. Curăţaţi-le şi pe celelalte 3, apoi tăiaţi-le rondele. Colec­taţi surplusul de suc. Intr-un vas, caramelizaţi zahărul pudră. Adăugaţi sucul de portocală, vinul, vanilia curăţată de pe beţişor şi scorţişoara, apoi fierbeţi totul cea 5 minute. Bateţi ouăle bine.

Adăugaţi zahărul şi coaja de portocală. încorporaţi laptele, romul şi sarea. Turnaţi acest amestec în forme de 150 ml unse cu grăsime, aşezaţi-le la baie de aburi la 160°C şi lăsaţi-le cea 1 oră, până se umflă budincile. La final, serviţi-le cu sosul de portocală.

Budincă de vanilie cu portocale

Budinca_de_vanilie_cu_portocale

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.