Budinca de urzici cu cascaval

Printeaza

Budinca de urzici cu cascaval din: urzici, lapte, unt, pesmet, faina, cascaval, oua, orez, sare, piper.

Ingrediente:Budinca_de_urzici

  • 700 g urzici
  • 300 ml lapte (opţional)
  • 100 g unt
  • 75 g pesmet
  • 125 g făină
  • 100 g caşcaval
  • 2 ouă
  • 50 g orez
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi urzicile, le speli în mai multe ape şi apoi le adaugi în apă fierbinte şi le laşi să fiarbă circa 15 minute.

După fierbere, le scurgi şi le laşi să se ră­cească, apoi le toci mărunt.

Orezul spălat îl fierbi. Urzicile tocate le freci cu 75 g făină şi apoi le pui într-un vas în care ai pus untul şi le căleşti împreună cu orezul.

Adaugi zeama în care au fiert urzicile sau lapte, lei un vas bun pentru cuptor, îl ungi cu unt şi îl tapetezi cu pesmet.

Torni compoziţia şi dai vasul la cuptor. Deasupra pui ouăle bătute şi apoi caşcavalul ras. Ţii vasul la cuptor până se rumeneşte budinca.

O  poţi servi drept gustare sau ca o garnitu­ră.

 

Budinca de urzici cu cascaval

Budinca_de_urzici

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.