Budinca de taiţei cu legume si ciuperci

Printeaza

Budinca de taiţei cu legume si ciuperci

Ingrediente:Budinca de taitei cu legume si ciuperci

  • 200 g tăieţei
  • 2 dovlecei
  • 5-6 roşii
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri griş
  • 150 smân­tână
  • 2 ouă
  • 100 g caşcaval
  • 50 g unt
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pui apă cu sare la fiert şi când clocoteşte adaugi tăieţeii şi îi laşi 10 minute. Cureţi dovle­ceii de coajă, îi tai felii, îi fierbi separat în apă cu sare, iar într-o altă oală pui ciupercile să fiarbă.

Când tăieţeii sunt gata, îi strecori şi-i treci sub un jet de apă rece. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi le tai mărunt, iar ceapa o cureţi, o toci şi o căleşti în ulei. Scurgi apoi ciupercile, le tai mărunt şi le pui să se călească împreună cu ceapa.

Budinca de taitei cu legume si ciuperci1

Fierbi grisul cu o parte din apa în care au fiert ciupercile şi când e gata îl amesteci cu gălbenuşu­rile, smântână, 50 g caşcaval ras, sare şi piper după gust.

Pui apoi dovleceii fierţi şi scurşi bine, ceapa şi ciupercile călite, tăieţeii, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Torni compo într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet, presari caşcavalul ras rămas, pui cateva bucaţele de unt si dai budinca la cuptor pentru 40-45 de minute.

Budinca de taiţei cu legume si ciuperci

Budinca de taitei cu legume si ciuperci

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Arata bine budinca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.