Budinca de taitei cu fructe

Printeaza

 Budinca de taitei cu fructe din: taitei lungi, branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilat, oua, lamaie, stafide, unt, pesmet.

Ingrediente:Budinca de taitei cu fructe

  • pachet de tăieţei lungi
  • 250 g branzică de vaci
  • 40 g zahăr pudră
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă coajă de lămâie
  • 40 g stafide
  • unt
  • pesmet pentru tavă

 

Mod de preparare:

Se fierb tăieţeii în apă sărată până când se înmoaie. Se scurg de apă şi se lasă să se usuce. Se pun într-un castron brânzica de vaci cu zahărul pudră, zahărul va­nilat şi 4 gălbenuşuri de ou.

Se amestecă până când se obţine o cremă. Se amestecă tăieţeii, sucul şi coaja de lămâie, stafidele şi albuşurile de ou bătute. Se umple o formă, unsă anterior cu unt şi presărată cu pesmet. Se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mic. Se coace timp de aproximativ 45 de minute.

Se serveşte cu fructe proaspete sau din compot. Pentru un gust savuros, acest desert se poate servi cu sirop de fructe.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.