Budinca de taitei cu carne

Printeaza

Budinca de taitei cu carne din: taitei, carne, ulei, smantana, oua, verdeata, pesmet, sare.

Ingrediente:Budinca de taitei cu carne

  • 200 g tăiţei (sau fidea foarte fină)
  • 200 g carne vită
  • 2 linguri untdelemn
  • 2 linguri smântână
  • 2 ouă
  • verdeaţă tocată
  • 2 linguri pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Tăiţeii se pun la fiert în apă clocotindă cu sare şi, după ce au fiert, se clătesc în câteva şuvoaie de apă rece şi se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă.

Carnea, curăţată de pieliţe şi zgârciuri şi spălată bine, se pune la fiert în apă rece.

După ce a fiert, se dă de trei ori prin maşina de tocat şi se amestecă, frecând intens cu o lingură de lemn, cu o lingură de untdelemn, cu verdeaţa tocată şi cu sare.

Tăiţeii, după ce s-au scurs, se amestecă uşor, pe rând, cu gălbe­nuşurile, puse unul câte unul, cu o lingură de smântână şi cu albuşurile bătute spumă.

Intr-un vas de Jena uns cu puţin untdelemn şi tapetat cu pesmet se pun, alternativ, un strat de tăiţei şi unul de carne, având grijă ca ultimul strat să fie de tăiţei.

Vasul de Jena se pune într-o tavă cu apă, se bagă în cuptor şi se lasă, la foc moderat, circa 40 de minute. Se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un platou şi se serveşte cu smântână ori cu sos de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.