Budinca de taitei cu branza si smantana

Printeaza

Budinca de taitei cu branza si smantana din: ou, faina, branza de vaci, branza de oaie, smantana, iaurt, slanina afumata, marar, sare.

Ingrediente pentru taietei:Budinca_de_taitei_cu_branza_si_smantana

  • 1 ou
  • 50-60 g făină

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 250 g brânză de vaci
  • 250gr branza de oaie
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 iaurt
  • slănină afumată
  • 2 legături mărar
  • sare

Mod de preparare:

Pregăteşti tăiţeii, faci un aluat din ou şi făină, întinzi o foaie subţire, pe care o rulezi strâns, apoi tai fâşii foarte subţiri. Laşi puţin tăiteii să se usuce, după care îi fierbi în apă cu sare.

Slănina o tai în cuburi, pe care le căleşti, după care o scoţi din untură. Intr-un vas de iena rotund pui untură, pe care o întinzi pe toată suprafaţa vasului, apoi adaugi tăiţeii, presari cele două tipuri de brânză amestecate înainte cu 1 legătură de mărat tocat fin. Amesteci într-un castron ouăle cu iaurtul, smântână şi mărarul rămas şi tocat mărunt.

Torni compoziţia peste brânză, apoi aşezi slănina şi untura rămasă şi dai vasul la cuptor pentru 25-30 de minute. Când este gata, tai felii şi serveşti budinca calda.

Budinca de taitei cu branza si smantana

Budinca_de_taitei_cu_branza_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.