Budinca de struguri cu scortisoara

Printeaza

Budinca de struguri cu scortisoara din: suc de struguri (obţinut din cca 1.400 gr struguri albi sau negri), faina, zahăr, scortisoara,

Ingrediente:Budinca_de_struguri_cu_scortisoara

  • 1 l suc de struguri (obţinut din cca 1.400 gr struguri albi sau negri)
  • 4 linguri rase de făină
  • 4 linguri zahăr (dacă strugurii sunt foarte dulci reduceţi cantitatea)
  • scorţişoară

Mod de preparare:

Spălăm şi curăţăm boabele de struguri, punem boabele într-o cratiţă pe foc mic şi le zdrobim cât putem de bine.

Le lăsăm la fiert 5 minute după care le strecurăm sucul printr-o sită, amestecăm într-o cratiţă zahărul cu faina şi adăugăm treptat sucul de struguri având grijă să nu se formeze cocoloaşe.

Punem pe foc mic cratiţa până ce budinca începe să capete o consistenţă cremoasă. Trebuie să amestecăm tot timpul ca nu cumva să se ardă.

După 15-20 de minute sucul de struguri se transformă într-o cremă nu foarte groasă care se va întări după ce va sta la frigider.

Turnăm budinca în forme şi o lăsăm să se răcească după care o băgăm la frigider, unde cel mai bine este să stea peste noapte. O servim rece, pudrată cu scorţişoară.

Budinca de struguri cu scortisoara

Budinca_de_struguri_cu_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.