Budinca de spanac cu galuste de gris

Printeaza

Budinca de spanac cu galuste de gris din: spanac, oua, lapte, pesmet, telemea, faina, unt, gris. fara poza

Ingrediente:Budinca de spanac cu galuste de gris

  • 1 kg spanac
  • 2 oua
  • putin lapte si pesmet
  • 200 g telemea
  • 1 lingurita faina
  • 130 g unt

Ingrediente pentru galuste:

  • 2 oua
  • gris cat cuprinde

 

Mod de preparare:

Faci galuste din oua si gris (cat cuprinde ca sa obtii o pasta pentru galuste precum cele pentru supa). Le fierbi in apa cu sare, iar cand sunt gata le scoti cu lingura de luat spuma si le asezi pe un platou sa se racoreasca.

Din spanacul curatat si spalat in multe ape, faci un piure in care incorporezi putin unt. Ungi o tava cu unt, presari pesmet, asezi galustele, iar deasupra pui spanacul. Amesteci branza cu o lingurita faina si ouale batute cu putin lapte, apoi intinzi peste spanac.

Presari bucatele de unt si dai tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Poti inlocui galustele de gris cu paste fainoase fierte in apa clocotita cu sare, scurse si amestecate cu putin unt.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.