Budinca de somon cu cartofi si smantana

Printeaza

Budinca de somon cu cartofi si smantana din: somon, cartofi, oua, smantana, lapte, ulei, ceapa, marar, sare de mare, piper alb.

Ingrediente:Budinca_de_somon_cu_cartofi_si_smantana

  • 400 g somon crud (2 felii)
  • 800 g cartofi
  • 3 oua
  • 200 ml smantana grasa
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 legatura mare de marar tocat marunt
  • sare de mare
  • piper alb proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Feliile de somon le pui pe hârtie absorbantă şi le presari cu puţină sare de mare şi cu piper alb, proaspăt măcinat. Speli bine car­tofii şi îi pui la fiert în coajă, într-o oală cu apă rece, îi laşi să fiarbă în cateva clocote, pentru că nu trebuie să fie fierţi total, ci numai pe jumătate.

Ii scurgi de apă şi îi laşi la răcorit, după care îi cureţi de coajă. Ii tai în rondele de 1 cm grosime, pe care le prăjeşi în ulei încins. Laşi doar să se rumeneas­că, nu trebuie să se pătrundă complet. Scoţi rondelele prăjite şi le laşi la răcit. Cureţi ceapa şi o tai rondele.

O pui la călit în ulei încins, până se înmoaie şi devine aurie. Intr-un bol, baţi ouăle cu smântână şi laptele. Apoi încerci să asamblezi bdinca. Iei 2 boluri pe care le înveleşti în folie de aluminiu, interior-exterior, unse bine cu unt pe interior, lese mult mai frumos aşa. Tapetezi întreg bolul cu rondele de cartofi.

Adaugi jumătate din cantitatea de ceapă, apoi felia de somon, presari mă­rar tocat mărunt şi pui deasupra capac din cartofi. Procedezi la fel şi cu cel de-al doilea bol. Torni so­sul şi dai la cuptor pentru 45-50 de minute, la foc moderat.

Transferi conţinutul fiecărui bol pe câte o farfurie întinsă. Te ajuţi de farfuria întinsă, drept capac peste bol şi, cu o mişcare sigură, răstorni bolul. Desfaci folia exteri­oară, ridici bolul şi scoţi folia ce a fost pusă pe interior.

Budinca de somon cu cartofi si smantana

Budinca_de_somon_cu_cartofi_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.