Budinca de sardele si cartofi

Printeaza

 Budinca de sardele si cartofi

Ingrediente:Budinca de sardele si cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 4 lin­guri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe pătrunjel tocat
  • 350g roşii
  • 500g sardele sau 4 cutii conserve
  • 2 lin­guriţe ierburi italiene  (cimbru, oregano, roz­marin)
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se pun întregi la fiert în apă sărată. Se fierb numai 10 minute, apoi se scurge apa şi se lasă la răcit.

Se taie în rondele de 5 -7 mm. Se curăţă sar­delele, se taie capurile şi cozile, se scot oa­sele, se spală peştele şi apoi se lasă să se  scurgă de apă.

Se  călesc în ulei ceapa şi usturoiul, fără să se îngălbenească la culoare.

Se unge  tavă cu ulei şi se aşază în strat uni­form rondelele de cartofi.

Peste ele se împrăştie ceapa, pătrunjelul, ierbu­rile italieneşti, sarea şi piperul, după gust.

Peste ierburi se pun sardelele şi apoi se acoperă cu roşii şi cu restul de ierburi.

Se adaugă vinul şi se pune tava la cup­tor, la foc potrivit, 40 de minute.

Dacă vi se pare că vinul s-a eva­porat, se poate adăuga apă sau vin în tavă.

Se serveşte budinca fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.