Budincă de sardele cu cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de sardele cu: cartofi, ceapa, ulei de masline, usturoi, patrujel, rosii, cimbru, oregano, rozmarin, vin alb, sare, piper.

Ingrediente:Budincă de sardele cu cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe pătrunjel tocat
  • 350 g roşii
  • 500 g sardele sau 4 cutii conserve
  • 2 linguriţe cimbru
  • oregano
  • rozmarin
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi îi pui întregi la fiert în apă sărată. îi fierbi numai 10 minute, apoi îi scurgi de apă şi îi laşi să se răcească.

Tai cartofii în rondele, cureţi sardelele şi căleşti ceapa şi usturoiul fără să se îngălbenească la culoare.

Ungi o tavă cu ulei şi aşezi un strat uniform cu ron­dele de cartofi, cea­pă, pătrunjel şi con­dimente. Pui sardelele şi acoperi cu roşii şi cu restul de condimente.

Adaugi vinul şi pui tava la cuptor pentru 40 de minute. Budinca o serveşti fierbinte.

Budincă de sardele cu cartofi

Budincă de sardele cu cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.