Budincă de porumb

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca cu: faina, boabe de porumb, oua, lapte, unt, zahar, sare.

Ingrediente:

  • 125 g făină
  • 400 g boabe de porumb fierte
  • 4 ouă
  • 800 ml lapte
  • 3 linguri de unt
  • 4 lin­guri de zahăr
  • o linguriţă de sare

 

 

Mod de preparare:

Intr-un vas se amestecă făina cernută, sarea, zahărul, untul topit şi boabele de porumb fierte şi scurse de apă (se poate folosi po­rumb congelat sau din conservă). Ouăle se bat ca pentru omletă şi se pun şi ele peste compoziţia de porumb.

Se toarnă totul într-o formă de copt unsă cu unt. Se lasă zece minute în cuptorul preîncălzit

la 200°C, apoi se scoate vasul şi, folosind o furculiţă, se amestecă. Se mai lasă încă 10 minute în cuptor, amestecându-se din nou. După încă un sfert de oră budinca s-a rumenit frumos deasupra. Se serveşte drept garnitură, alături de fripturi (din carne de porc, curcan sau pui), şuncă rumenită în ulei.

 

Pofta buna!

6 comentarii

  1. Imi place, imi place mult

  2. Am incercat si nu mi-a iesit stralucit, sau nu mi-a placut mie

  3. Nu-mi place budinca de porumb

  4. +10 pentru budinca asta

  5. Nici mie nu-mi place budinca asta

  6. O să încerc. Arată savuros.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.