Budinca de portocale si sodou de vanilie

Printeaza

Budinca de portocale si sodou de vanilie

Budinca de portocale si sodou de vanilie

Ingrediente:

  • 2-3 linguri miere de albine
  • 2 portocale
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 175 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 lingura coajă de portocale confiată
  • 75 g stafide
  • puţin ulei pentru uns forma

Pentru şodoul de vanilie:

  • 250 ml smântână
  • 250 ml lapte
  • 1 baton de vanilie sau 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 5 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr

Preparare:

Pentru copt, se foloseşte o formă de budincă unsă cu puţin ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Se unge apoi hârtia cu miere de albine şi se presară cu coajă de portocale confiată.

O portocală se taie felii şi se aşază în forma de budincă, iar cealaltă portocală se taie în jumătăţi şi se stoarce. Se freacă untul cu zahărul şi mai târziu cu gălbenuşurile, apoi se adaugă albuşurile bătute spumă, făina cernută cu praful de copt, 2 linguri de zeamă de portocale şi stafidele. Se amestecă uşor şi se toarnă în forma de budincă. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute. Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte cu şodou de vanilie.

Pentru şodoul de vanilie, laptele, smântână şi vanilia se amestecă la foc mic, până se înfierbântă fără să dea în clocot, iar gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul, până se topeşte tot zahărul.

Se amestecă apoi cele două compoziţii şi se mai bat la bain-marie aproximativ 10 minute, până începe să se îngroaşe, având grijă să nu clocotească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.